Tasting & nosing: “TALISKER”, vrijdag 5 december 2014

vanaf 20.00u in de kunstgalerie “Etienne Dewulf” te Sint Amandsberg

Na onze meer dan geslaagde whiskydiner presenteren we jullie graag onze volgende whiskyproeverij: “Talisker”. Deze gaat door op vrijdag 5 december 2014 vanaf 20.00u in het aangename en sfeervolle kader van de kunstgalerie “Etienne Dewulf” en in samenwerking met Diageo.

Talisker-logo

Diageo, multinational op het gebied van bier, wijn en gedestilleerde dranken is met zijn 28 maltdistilleerderijen en 2 graandistilleerderijen de grootste whiskyproducent ter wereld. Het bedrijf is eigenaar van Auchroisk, Benrinnes, Blair Athol, Caol Ila, Cardhu, Knockando, Glen Elgin, Clynelish, Cragganmore, Dalwhinnie, Glenkinchie, Glen Ord, Lagavulin, Linkwood, Oban, Royal Lochnagar, Strathmill, Talisker, Teaninich, Mannochmore, Mortlach and Glenlossie. Deze single malt whisky’s worden niet enkel en alleen verkocht onder hun eigen naam maar worden ook gebruikt bij het maken van een grote variëteit aan blended Scotch whisky’s zoals Johnnie Walker, Justerini & Brooks (J&B), Bell’s, Black & White, White Horse, Vat 69, Haig, en The Dimple Pinch. Verder bezit Diageo de stock van verschillende gesloten distilleerderijen zoals Port Ellen, Rosebank, Brora, Convalmore, Glen Albyn, North Brechin, Banff, and Linlithgow.

Talisker-Distiller-Skye2

Tijdens de tasting van vrijdag 5 december 2014 ontdekken we samen met Johan Ivens, Diageo brandambassador voor België, TALISKER, een Schotse single malt island whisky, afkomstig van het eiland Skye. Het wordt geproduceerd door de gelijknamige distilleerderij in Carbost. Deze distilleerderij behoort tot United Distillers & Vintners, dat eigendom is van het Diageo concern. Talisker is een van de zes whisky’s in de serie Classic Malts of Scotland. Sinds 1830 is Talisker wereldwijd geroemd om zijn compromisloze smaken. Uitgesproken zilt in de neus, donker rokerig met een peperige afdronk. “The range” is nu uitgegroeid tot 8 verschillende bottelingen, elk met een uniek maritiem karakter.

WHISKY_FAMILY Talisker

Zoals steeds heeft ook Gina, echtgenote van Etienne Dewulf en masterchef van dienst, een gamma aan luxehapjes voor ons klaar die stuk voor stuk heerlijk samengaan met de bijzondere whisky’s.

Dankzij de gastspreker, de whisky’s, de lekkere hapjes en de sfeer wordt deze tasting beslist een unieke, niet te missen ervaring!

Praktisch:
Thema: TALISKER
Vrijdag, 5 december 2014
Aanvang: 20.00 uur
Kunstgalerie “Etienne Dewulf”
Verkortingsstraat 42-44
Gent – Sint-Amandsberg

Voor FMWS-leden : € 28,00
Niet leden : € 35,00
Bobs die willen meegenieten van de lekkere hapjes en de sfeer betalen € 7,00

Gelieve eerst uw deelname te bevestigen telefonisch bij Marc Harent: 0478 98 13 84 (of indien Marc Harent niet bereikbaar, bij Dirk Damman: 0478 56 39 99, Alex Moens: 0475 90 52 66 of Sam Matthys 0496 47 57 12).

De betaling kan dan gebeuren via:
>> storting op rekening Centea: 850-8351995-02 met vermelding van de naam / namen van de deelnemende persoon / personen.
>> contante betaling aan één van de hieronder vermelde personen.

Dirk Damman: 0478 56 39 99
Alex Moens: 0475 90 52 66
Marc Harent: 0478 98 13 84
Sam Matthys: 0496 47 57 12

“Whisky tasting bij de Flemish Malt Whisky Society is whiskyproeven met stip, kwaliteitsvolle tastings met net dat iets meer!”

FMWS “The art of whisky tasting”.